Polestar 2

Radioplayer partner van de nieuwe Polestar 2

Het is een wereldprimeur: de nieuwe Polestar 2, het premium elektrische automerk van Volvo, wordt 's werelds eerste auto met het nieuwe Android Automotive-infotainmentsysteem. Radioplayer is gekozen als lanceerpartner van het voertuig en zal deel uitmaken van de apps die geïntegreerd zijn in het dashboard.

De nieuwe langverwachte Polestar 2 arriveert in België. Het bijzonderste hieraan, is het feit dat deze is uitgerust met Android Automotive, het ingebouwde besturingssysteem van Google. Radioplayer is een van de eerste organisaties die de compatibiliteit van de applicatie met Android Automotive heeft ontwikkeld, in nauwe samenwerking met Google. De app is onmiddellijk beschikbaar voor kopers van een nieuwe Polestar 2, via het "Playout Auto Install"-systeem. Dit voorrecht is enkel een klein aantal partner-apps gegeven, die vooraf zijn geselecteerd door Google en Polestar.

Dankzij de samenwerking tussen Google, Volvo, Polestar en Radioplayer, garandeert de Android Automotive interface eenvoudigweg de beste luisterervaring voor radio die vandaag beschikbaar is.

“We zijn verheugd om de lancering van de Polestar 2 te ondersteunen. Radio is altijd een speerpunt geweest in auto-entertainmentsystemen en ons doel is om dat te blijven doen door radio-interfaces te ontwikkelen die de volgende generatie audio ervaringen bieden die luisteraars verwachten. We zullen mogelijkheden voor Android Automotive ontwikkelen die de samenvoeging van radio uitzendingen met online inhoud ondersteunen in een rijke hybride omgeving. Radioplayer is er trots op dit werk te leiden namens onze duizenden internationale partnerzenders.”
– Michael Hill, Managing Director bij Radioplayer
"We zijn verheugd dat Radioplayer onze lancering ondersteunt en met anderen voorop loopt in Android Automotive. Radio is een belangrijk onderdeel van het media-aanbod aan onze klanten. De lancering van de Polestar 2 is de eerste stap in het transformeren van onze perceptie, weg van de auto als een transportmiddel en de auto als een verlengstuk van uw digitale leven. Als we het gebruik en de context van de auto kunnen vergroten, kan dit ons helpen op de lange termijn om een duurzamere toekomst te creëren. ”
– Anya Ernest, Business Design Director bij Polestar

De ontwikkeling van Radioplayer Android Automotive is een eerste stap richting hybride radio, waarmee automatisch kan worden overgeschakeld van digitale radio via de ether (DAB+) naar internet (IP) en vice versa. Naast een geoptimaliseerde luisterkwaliteit, verrijkt hybride radio de radio-ervaring met online feeds, logo's en beelden.

 

Geïnteresseerden kunnen sinds 25 juli een kijkje gaan nemen in de Polestar Space in Brussel.

Foto: © Michael Kramer

Actualités récentes