Frankrijk, Zweden en Nederland sluiten zich aan bij Radioplayer

Radioplayer wordt gelanceerd in drie nieuwe landen, waaronder auto-grootmacht Frankrijk. De nieuwe samenwerking met omroepen in Frankrijk, Zweden en Nederland brengen het totaal aantal landen waar Radioplayer is uitgerold op 14.

Frankrijk is een belangrijke automarkt en vertegenwoordigt 14% van de Europese autoverkopen. Meer dan een kwart van de Europese autoproductie is ook afkomstig van twee grote Franse groepen: Renault en PSA (Peugeot / Citroën).

De drie nieuwe Radioplayer-landen zullen hun metadata (zenderinformatie, logo's, streams, podcasts, etc.) toevoegen aan de internationale Radioplayer datafeed die al verschillende ‘hybride’ radio-interfaces aandrijft in auto's, waaronder in wagens van Audi en Volkswagen.

Deze 'hybride' autoradio's schakelen automatisch tussen DAB+ of FM en streaming (IP), afhankelijk van de ontvangstomstandigheden, om de beste luisterkwaliteit te garanderen en luisteraars permanent verbonden te houden met hun favoriete radiozenders.

Ondertussen zijn er al bijna een miljoen auto's in Europa in omloop met radio's die gebruik maken van de metadata van Radioplayer-zenders.

Het Verenigd Koninkrijk verlaat misschien één Europees partnerschap, maar Radioplayer smeedt sterke banden over het hele continent om een internationale toekomst voor radio op te bouwen. Ik ben erg trots om Frankrijk, Zweden en Nederland te verwelkomen in de Radioplayer familie. Er zijn momenteel enorme uitdagingen en kansen voor de radiosector, en het is van cruciaal belang dat we met z'n allen samenwerken om radio sterk te houden in de auto, thuis en in de toekomst.
– Michael Hill, Managing Director bij Radioplayer

Radioplayer Nederland, dat vandaag van start gaat, wordt gesteund door een samenwerkingsverband tussen de openbare omroep NPO en de Nederlandse nationale commerciële omroepen, die samen meer dan 80% van de luisteraars vertegenwoordigen.

De Nederlandse openbare en commerciële landelijke omroepen zijn verheugd om deel uit te maken van de Radioplayer familie, omdat dit het meest betrouwbare platform is voor hybride radio in auto's. Radio bloeit en samenwerking is cruciaal om radio gemakkelijk toegankelijk te houden in voertuigen. De Worldwide Radioplayer API stuurt officiële metadata van de beste kwaliteit de auto in, rechtstreeks van de omroepen. Dit biedt de beste gebruikerservaring voor chauffeurs.
– Jacqueline Bierhorst, Radioplayer Nederland

Radioplayer Zweden wordt gesteund door het samenwerkingsverband van de drie grote omroepgroepen: Sveriges Radio (de openbare omroep), Bauer en Nent. Samen zijn deze goed voor ten minste 90% van de luisteraars in Zweden. Radioplayer Zweden zal in 2021 officieel worden gelanceerd.

Bij de digitale omzetting van audio is het cruciaal dat radio zijn plaats in het dashboard behoudt. Omdat elke autofabrikant zich bewust is van de dashboard-ervaring in hun voertuigen, biedt Radioplayer hen de mogelijkheid om Zweedse zenders onafhankelijk te integreren en hun producten verder te verbeteren met entertainment waar hun klanten van houden.
– Christer Modig, VP Radio Sweden bij NENT Group

Radioplayer Frankrijk zal ook in het nieuwe jaar worden gelanceerd en wordt ondersteund door het samenwerkingsverband van zes omroepgroepen: Radio France (publieke omroep), Les Indés Radios, M6/RTL, Lagardère, NRJ en NextRadioTV. Deze vertegenwoordigen meer dan 90% van de Franse radio luisteraars.

Dankzij deze nieuwe samenwerking zullen 67 miljoen Fransen beter en gemakkelijker naar hun favoriete radiozenders kunnen luisteren in de auto, via apps, Smart Speakers en Smart TV integraties.

We zijn er trots op deel uit te maken van de Radioplayer familie en we kijken ernaar uit om de volledige kracht van de Franse radio-industrie toe te voegen aan het geweldige werk dat Radioplayer doet. Het is heel erg belangrijk dat omroepen wakker worden voor de uitdagingen en kansen van onze verbonden wereld, en samenwerken om de plaats van radio in het dashboard van de auto veilig te stellen.
– Jean-Eric Valli, Radioplayer Frankrijk

Recent nieuws